Start to cook

Frittata met Gentse Keizer en broccoli
Ingrediënten
- 3 grote aardappelen
- 1 dl melk
- 2,5 dl room
- peper en zout
- muskaatnoot
- 3 eieren
Volgende ingrediënten zijn naar keuze:
- 10 g gedroogde basilicum
- 1 Gentse Keizer (of variant zachte kaas)
- 1 prei
- 1 wortel
- ½ broccoli
- ½ tomaat
- 100 g champignons
Recept
Gaar de aardappelschijfjes met melk en room en kruid ze af met peper, zout en gemalen muskaatnoot.
Verspreid het geheel mooi in een ovenschaal en zet het +/- 1 uur in de oven op 160°C tot je zachte roomaardappelen krijgt.
Ondertussen heb je de tijd om de groenten te spoelen en al dente te garen.
Ook het quichebeslag kan je reeds voorbereiden: meng de eieren met melk, room en kruid het mengsel met peper, zout en gemalen muskaatnoot.
Nu is het enkel nog een kwestie van samenvoegen en afwerken.
Bestrooi de roomaardappelen met de gegaarde groenten, napeer met quichebeslag en laat garen in oven op 180°C (bereiding +/- ½ uur).
Garneer de frittata met schijfjes verse tomaat en Gentse Keizer, kruid met gedroogde basilicum en laat eventjes gratineren.
Voilà, je frittata is een vaststaand gastronomisch feit.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.