Fris taartje met Brugge Abt

4
  • 200 g droge biscuits 
  • 3 eetl rum
  • 3 eetl aardbeienconfituur 
  • 4 eieren
  • 200 g kristalsuiker 
  • 200 g Brugge Abt
  • 300 g kwark of magere platte kaas 
  • 8 gelatineblaadjes
  • 1 citroen, sap en zeste

Topping

  • 60 g boter
  • 150 g droge biscuits
  • sesamzaadjes
  • 250 g aarbeien

Kaastaart

Mix de biscuits fijn in een blender en meng met de aarbeienconfituur. Voeg de rum toe en roer goed om.

Bekleed een bakvorm met boterpapier en bedek de bodem met het koekjesmengsel.
Druk goed aan en laat opstijven in de koelkast.

Mix de Brugge Abt fijn samen met de kwark/ platte kaas.
Scheid de eieren. Meng de eidooiers met suiker en klop met een garde of de keukenrobot tot een bleke luchtige massa, een ruban. Meng het kaasmengsel en de zeste van citroen onder de ruban.

Week de blaadjes gelatine in het citroensap en smelt op een zacht vuurtje. Laat afkoelen en meng onder het kaasmengsel. 
Giet het kaasmengsel voorzichtig in de bakvorm bovenop de koekjes.
Plaats in de koelkast en laat 24 uur opstijven.

Crumble

Verwarm de oven voor op 180°C

Cumble de biscuits fijn en meng ze samen met 60 g boter in de keukenrobot of mengkom.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi de crumble uit en bak 12 minuten in de oven. Roer halverwege de crumble om. Laat afkoelen.

 

Verwijder de taart uit de bakvorm en strooi er de crumble over. Werk af met sesamzaadjes.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.