Frietjes met plattekaasdip

5
(15) 40
  • 1 kg aardappelen
  • een scheutje olijfolie
  • paprikapoeder
  • 200 g plattekaas
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zeste van 1 limoen
  • een handvol gehakte bieslook
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 220°C.

Schrob de aardappelen schoon met water (dan hoef je ze niet te schillen) en snijd ze in partjes. Leg ze verspreid op een ruime bakplaat. Verdeel een scheutje olie over de aardappelen, bestuif met paprikapoeder en schep alles goed door elkaar. Bak de aardappelpartjes 40 minuten in de oven (of tot ze goudbruin en gaar zijn). 

Meng voor de dip alle ingrediënten goed door elkaar.

Strooi wat zout over de frietjes en serveer met de frisse plattekaasdip.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.