"Fried Rice" met varkensreepjes, chili en groene bloemkool

4
  • 400 g Varkensvlees (in reepjes)
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1/2 prei, fijngesneden
  • 10 champignons in schijfjes gesneden
  • 1 groene bloemkool (romanesco) of broccoli, fijngesneden
  • olie om in te bakken
  • 600 g rijst, gekookt en koud
  • peper en zout
  • 1 limoen
  • yoghurt

Meng look, sjalot, chili, soyasaus en sesamolie. Doe de marinade in een vrieszak en voeg de finettes toe. Knoop de zak dicht en schud krachtig met de zak. Laat 10 min marineren.

Verhit olie in een wok. Voeg het vlees toe en roerbak 2 min. Neem het vlees uit de wok.

Roerbak de groenten in de wok gedurende 5 min. Voeg er het vlees aan toe en roerbak nog 2 min.

Voeg er de gekookte rijst bij en laat alles warm worden.

Serveer met limoenpartjes en yoghurt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.