Fricassee van kip met room en erwtjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

  • 500 g erwtjes uit blik of uit de diepvries
  • 4 filets van hoevekip in grote stukken versneden
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g verse ui of ui uit de diepvries
  • 50 cl vloeibare room
  • 40 g boter
  • 4 laurierblaadjes
  • enkele takjes verse tijm
  • peper

Recept

Snipper de sjalotten, de ui en de knoflook fijn.

Bak de kip aan in een pan met schuimende boter samen met de laurier en de tijm.

Voeg de sjalotten, de ui en de look toe zodra het vlees begint te kleuren.

Giet er vervolgens de room bij. Laat 3 minuten indikken en voeg de uitgelekte erwtjes toe. Breng op smaak met peper.

Zet het deksel op de pan en laat onder regelmatig roeren nog 15 minuten op het vuur staan. Serveer warm.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.