Forel met witloof en citroendressing

4
45
  • 3 roze grapefruits
  • 3 limoenen
  • 3 sinaasappelen
  • 2 el korianderzaadjes
  • 4 forelfilets
  • 300 g mini-asperges
  • 12 stronkjes mini-witloof
  • 2 el honing
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • olijfolie
  • boter

Schil de citrusvruchten van boven naar beneden tot op het vruchtvlees (zodat ook het witte velletje weg is).

Snijd de partjes los boven een kom en vang het sap op.

Knijp daarna iedere citrusvrucht uit boven de kom.

Rooster de korianderzaadjes in een droge pan.

Vijzel de zaadjes tot poeder.

Maak het witloof schoon en leg het in een ovenvaste schotel samen met 4 eetlepels citrussap.

Strooi er wat korianderpoeder over.

Dek af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven op 180°C.

Vermeng voor de dressing de stukjes citrus met het resterende citrussap, 3 eetlepels olijfolie, verse koriander en korianderpoeder.

Kook de asperges beetgaar.

Smelt boter in een pan samen met de honing en karamelliseer het witloof aan beide kanten.

Stoom de vis.

Leg de forel, de asperges, de citruspartjes en het witloof op het bord. Werk af met wat dressing.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.