Fondantaardappeltjes met kip en barbecuesaus

4
  • 1 kg vastkokende aardappelen (ongeveer 10 grote aardappelen)
  • 800 g kippenbouten
  • 4 tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 1 grote ui
  • 2 dl groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • 50 g gezouten boter
  • 1 el gerookt chilipoeder
  • 1 el worchestersaus
  • 1 el mosterd
  • 2 el honing
  • enkele takjes tijm
  • enkele takjes rozemarijn
  • peper en zout

Snijd de aardappelen in schijfjes van 2 cm dikte en steek hieruit ringen van 3 cm doorsnede.
Smelt de boter en bak de aardappelschijfjes bruin langs beide zijden.
Overgiet met de bouillon, kruid met peper en zout, dek af met boterpapier en gaar gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Kruid de kippenbouten met peper en zout en besprenkel met een beetje olijfolie.
Schuif eveneens in de oven en bak krokant.

Snipper ondertussen de ui en fruit deze in de olijfolie.
Snijd de paprika in stukken en voeg toe.
Pluk de tijm en rozemarijn en voeg toe.
Voeg hierbij de in stukken gesneden tomaten, de mosterd, de honing, het chilipoeder en de worchestersaus.
Kruid met peper en zout en gaar onder gesloten deksel gedurende 30 minuten.
Kruid bij indien nodig.

Serveer de aardappeltjes met kip en saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.