Focaccia met gekookte ham, gegrilde aubergine en pesto

Varia
Broodjes
4
20
  • 4 fijne sneetjes Meesterlyck-ham (120 g)
  • 4 flinke stukken focacciabrood
  • 4 eetlepels groene pesto
  • 1 flinke aubergine
  • het sap van 1/2 citroen
  • 120 g Damse Mokke of Damse Brie
  • 1 dl olijfolie
  • een 20-tal basilicumblaadjes en wat rucola
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • peper en zout

Snijd de aubergine overlangs in plakken van 0,5 cm dikte en besprenkel ze met citroensap.

Strijk de plakken in met olijfolie en rooster ze gaar onder een matig warme grill of in een grillpan. Kruid met zout, peper en Provençaalse kruiden.

Snijd de kaas in blokjes en de ham in brede stukken.

Rooster het brood kort onder de grill en strijk het daarna in met pesto. Beleg het brood royaal met de geroosterde aubergine en strooi er de kaasblokjes en de kappertjes op.

Garneer met de ham en strooi er als laatste de basilicum- en rucolablaadjes over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.