Flan met kaneel

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • 250 ml room
  • 5 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Recept

Verwarm de melk samen met de room en het kaneelpoeder in een steelpannetje, niet tot aan het kookpunt.

Klop in een andere kom de dooiers los met de suiker. Deze hoef je niet schuimig/ruban te kloppen.

klop het mengsel van room en melk al roerend, in een dun straaltje, bij de eidooiers. Laat 30 minuten afkoelen tot het meeste schuim is verdwenen.

Je kan het mengsel gerust een dag op voorhand maken. Dek de pot af en laat het een nachtje rusten in de koelkast.

Beboter 4 ovenschaaltjes en giet het mengsel hierin. Plaats deze in een diepe ovenschaal en vul die tot 3/4 van de rand van de flanvormpjes met kokend water. Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat afkoelen.

Serveer eventueel met frambozencoulis of gestoofde peren.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.