Ingrediënten
voor 12 stuks:
- 200 g Rodenbachkaas geraspt
- 12 bladen filodeeg
- 100 g Chorizo in kleine stukjes
- 3 eierdooiers
- peper en zout
- Nazareth of Dixmuda boter
- 1 sjalot fijn gesneden
- 1 bussel pijpajuintjes fijn gesneden
Recept
Bak in een beetje boter de sjalot en de chorizo.
Neem van het vuur en voeg de eierdooier en de kaas toe. Kruid met peper en zout.
Neem kleine porseleinen potjes (diameter 3 à 4 cm) en beboter ze.
Snij cirkels uit het filodeeg maar zorg ervoor dat het deeg nog 2 cm boven de rand van het potje komt.
Smelt een beetje boter en beboter het filodeeg met een borsteltje.
Leg het deeg in het potje en vul het het tot de rand met het mengsel.
Laat 20 min bakken in een voorverwarmde oven van 160°C.
Haal voorzichtig uit de potjes. Lauw of koud serveren. Afwerken met een sliertje pijpajuin.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.