Filet van reebok met rode biet, kiwibes en ganzenlever

  • filet van reebok ( 80g pp)
  • 2 rode kiwibessen
  • 1 gekookte biet
  • 20g ganzenleverpastei
  • wildfond
  • frambozenazijn
  • fruitpeper Versteghen met bosvruchten
  • hazelnootjes

De rode biet koken in gezouten water met de schil.
Naargelang de grootte al dente gaarkoken en op het laatste moment wat frambozenazijn toevoegen en laten afkoelen in het vocht.
Wanneer deze is afgekoeld de biet schillen en in perfecte blokjes snijden.
De afsnijdsels mixen tot puree met wat suiker en frambozenazijn en zeven.

De kiwibessen in partjes snijden (4) en bewaren.
Daarna ganzenleverpastei in de gewenste vorm snijden.

Tenslotte het vlees kruiden met peper, zout en de fruitpeper, aankleuren in een pan met olijfolie en verder garen gedurende een 5-tal minuten in een oven van 170° tot we bakwijze rosé bekomen.

De wildfond samen met wat frambozenazijn laten inkoken tot sausdikte.
Afwerken met wat fijngehakte hazelnootjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.