Ingrediënten
- filet van reebok ( 80g pp)
- 2 rode kiwibessen
- 1 gekookte biet
- 20g ganzenleverpastei
- wildfond
- frambozenazijn
- fruitpeper Versteghen met bosvruchten
- hazelnootjes
Recept
De rode biet koken in gezouten water met de schil.
Naargelang de grootte al dente gaarkoken en op het laatste moment wat frambozenazijn toevoegen en laten afkoelen in het vocht.
Wanneer deze is afgekoeld de biet schillen en in perfecte blokjes snijden.
De afsnijdsels mixen tot puree met wat suiker en frambozenazijn en zeven.
De kiwibessen in partjes snijden (4) en bewaren.
Daarna ganzenleverpastei in de gewenste vorm snijden.
Tenslotte het vlees kruiden met peper, zout en de fruitpeper, aankleuren in een pan met olijfolie en verder garen gedurende een 5-tal minuten in een oven van 170° tot we bakwijze rosé bekomen.
De wildfond samen met wat frambozenazijn laten inkoken tot sausdikte.
Afwerken met wat fijngehakte hazelnootjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.