- 600 g filet mignon
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 groene paprika, in reepjes
- 1 paksoi, fijn versneden
- 1 schaaltje boontjes
- 1 schaaltje peultjes
- 100 g sojascheuten
- 1 rode ui, fijn versneden
- 1 courgette, fijn versneden
- 1 wortel, fijn versneden
- 150 g shiitake
- 2 teentjes look
- 100 cl Kikkoman sojasaus
- 100 cl Yamaza sojasaus
- enkele lente-uitjes
- japans zevenkruidenmengsel shichimi
Snijd het vlees in reepjes van 1 cm en bak het kort aan in arachideolie. Houd eventjes opzij.
Roerbak de look tot hij begint te geuren.
Voeg de rode ui toe en even later de overige groenten.
Blus met de sojasauzen.
Laat de groenten eventjes opwarmen met de saus.
Voeg pas op het einde het vlees toe.
Werk af met fijn versneden lente-ui en shichimi.