Feuilleté met uien en rode wijn

Claudia Allemeersch
8
25
  • 1 portie kant- en klaar bladerdeeg (zorg ook voor bakpapier)
  • 8 uien
  • 45 g suiker
  • 10 cl rode wijn
  • 1 kl komijnpoeder
  • 40 g boter
  • peper
  • zout

Pel de uien, halveer en snijd in schijfjes. Laat de boter smelten en stoof de uiringen aan. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren.

Voeg nu ook de komijn toe en blus af met de rode wijn. Kruid met peper en zout.

Laat vervolgens op een zacht vuur stoven tot alle vocht verdampt is. Laat de uimassa daarna wat afkoelen.

Leg het bladerdeeg op wat bakpapier op een bakplaat en prik in met een vork. Verdeel de uien over het deeg.

Laat krokant bakken gedurende vijftien à twintig minuten op 180 °C in de oven.

Verdeel in stukjes met een pizzarollertje en schik op een schotel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.