Feuilleté met uien en rode wijn

Partner

Claudia Allemeersch

Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

  • 1 portie kant- en klaar bladerdeeg (zorg ook voor bakpapier)
  • 8 uien
  • 45 g suiker
  • 10 cl rode wijn
  • 1 kl komijnpoeder
  • 40 g boter
  • peper
  • zout

Recept

Pel de uien, halveer en snijd in schijfjes. Laat de boter smelten en stoof de uiringen aan. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren.

Voeg nu ook de komijn toe en blus af met de rode wijn. Kruid met peper en zout.

Laat vervolgens op een zacht vuur stoven tot alle vocht verdampt is. Laat de uimassa daarna wat afkoelen.

Leg het bladerdeeg op wat bakpapier op een bakplaat en prik in met een vork. Verdeel de uien over het deeg.

Laat krokant bakken gedurende vijftien à twintig minuten op 180 °C in de oven.

Verdeel in stukjes met een pizzarollertje en schik op een schotel.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.