Fajita van bij ons met tomatato

Hoofdgerecht
Geert Van Der Bruggen
4
45
  • 1 entrecote van ongeveer 700 g
  • 4 tortillawraps
  • Romeinse sla
  • 1 zoete ui
  • 2 rode paprika's
  • 3 tomaten (gepeld)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 duimdik stuk verse gember
  • 1/2 chilipepertje
  • olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dl droge witte wijn
  • appelazijn
  • 1 potje zure room
  • 1 limoen
  • groene tabasco
  • verse koriander
  • peper en zout

voor de marinade:

  • 1 el oregano
  • 1 koffielepel anijszaad
  • 1 koffielepel komijn
  • 1/2 koffielepel peperbollen
  • zout
  • 1 chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie

Snijd het vlees in plakken van een halve cm dik.
Vijzel voor de marinade de specerijen.
Voeg de gesnipperde look en chilipeper toe en vijzel nog even door.
Roer er dan pas olijfolie door tot je voldoende marinade hebt.
Strijk het vlees in met de marinade.

Snipper de ui.
Snijd de gember, de chilipeper en de look fijn.
Stoof dit alles aan in een flinke hoeveelheid olijfolie.
Schil de paprika's en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Roer de tomatenpuree door de uien en stoof even mee.
Blus met een scheutje witte wijn en wat azijn.
Doe er vervolgens de paprika's bij en stoof rustig verder.
Snijd intussen de tomaten in vier en verwijder de pitjes.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Voeg de tomaten bij de saus en stoof verder tot het vocht is verdampt.
Kruid met peper en zout en laat afkoelen.

Maak een sausje door de zure room te mengen met de rasp van een limoen en groene tabasco naar smaak.
Werk de tomatato af met vers geplukte koriander.
Rooster het vlees in een hete grillpan.
Warm de wraps op in de microgolfoven.

Smeer er wat zure room op en bedek met sla.
Leg er vlees op en nappeer met de tomatato.
Vouw eerst de bodem van de wrap naar binnen en vervolgens beide zijkanten.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief