Escabèche van mosselen

Claudia Allemeersch
8
  • 1 kg mosselen
  • 1 grote ui
  • 2 selderstengels
  • 1 teentje look
  • scheutje noilly prat of vermout
  • peper en zout
  • 1 dl olijfolie
  • 1 el sushiazijn
  • 1 el appelazijn
  • 1/2 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 1 venkel
  • 1 witbier

Pel de look en de ui en versnipper. Maak de selder schoon en snijd in reepjes. Maak de mosselen schoon en was ze meermaals.

Plaats een kookpot op hoog vuur en voeg de mosselen toe samen met de look, de ui en de selder. Blus met een goeie scheut vermout en kruid met peper en zout.

Plaats een deksel op de kookpot. Schud enkele malen op. Laat de mosselen garen tot de schelpen geopend zijn. Laat afkoelen en haal de mosseltjes uit de schelp.

Maak een marinade: meng de olijfolie met de verschillende soorten azijn. Kruid met peper en zout. Laat de mosselen hierin een halfuurtje marineren.
Schil de paprika en snijd in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Maak de venkel schoon en snijd in kleine blokjes. Stoof de venkel aan indien gewenst.

Schik de mosseltjes op een tapasbordje. Lepel er de groentjes en wat marinadevocht over. Werk af met het schuim van een witbier.

Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.