Enchilada wrap met dirty rice en kip

4
45
  • 120 g langkorrelige rijst
  • 1 kl gemalen komijn
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el olie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 blik kidneybonen ongeveer 400 g
  • 100 g fijne groene boontjes
  • 1 kleine handvol gehakte koriander
  • 150 g jonge spinazie
  • 1 el verse tijm
  • 1 snufje gerookt paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 500 g kippenreepjes
  • 125 g roomkaas
  • 2 el bloem
  • 8 kleine wraps
  • 100 g geraspte oude kaas

kipmarinade:

  • 1,5 el mosterd
  • 1 el geroosterd paprikapoeder
  • 1 el chilipoeder
  • 200 ml room
  • 2 el honing

Maak eerst de kipmarinade. Meng de mosterd met het paprika- en chilipoeder, de honing en daarna de room tot een papje. Voeg de kippenreepjes toe en meng goed. Laat 4 uur marineren in de koelkast.

Kook de rijst in de groentebouillon samen met de komijn. Van zodra de bouillon kookt, zet het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes koken of tot de rijst net gaar is en het grootste gedeelte van het vocht is opgenomen.

Snijd intussen de ui in ringen, spoel de selder schoon en hak in stukjes. Pers de knoflookteentjes. Spoel de kidneybonen en laat uitlekken.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook , fijne boontjes en bleekselderij. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout, roerbak 6-8 minuten tot de groenten zacht, maar niet gekleurd zijn. Voeg de spinazie, kidneybonen, koriander, roomkaas en de rijst toe, kruid nog eens met peper en zout.

Haal de kippenreepjes uit de marinade en strooi er de bloem over, bak ze in een andere pan krokant in wat olijfolie. Meng het vlees onder de groenten en rijst en verdeel over de wraps. Rol de wraps op en schik ze in een ingevette ovenschotel, strooi er in het midden de kaas over en laat nog even gratineren onder de grill op 180°C.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.