Eigentijdse wentelteefjes

Partner

Claudia Allemeersch

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 2,5 dl melk
  • snuifje kaneel
  • 8 sneetjes oudbakken wit brood (ook leuk: koekebrood of suikerbrood gebruiken en hiervan dikke plakken snijden)
  • 80 g boter
  • 50 g griessuiker
  • een zakje vanillesuiker

Je kan ook nog andere ingrediënten toevoegen aan het beslag bv. geraspte citroenschil, saffraan of rum.

Recept

Klop het ei los met de vanillesuiker en de (eventueel lauwe) melk.

Snijd een dikke snede brood af. Voor een mooier resultaat kan je de snede rond maken met een ronde steekvorm. Haal de sneetjes brood aan beide kanten door het eimengsel. Laat het overtollige beslag eraf lopen.

Laat boter lichtbruin worden in een koekenpan.

Bak de sneetjes brood om de beurt in nieuwe boter vlug aan beide kanten lichtbruin.

Meng suiker en kaneel tot kaneelsuiker.

Schik de wentelteefjes op het bord en strooi de kaneelsuiker ertussenin.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.