Eendenborst met witloof

4
60
  • 4 eendenborstfilets
  • 12 stronkjes mini-witloof
  • 4 zoete aardappelen, geschild en in grove stukken gesneden
  • 4 sinaasappelen
  • verse salie
  • verse tijm
  • 4 knoflookteentjes, gepeld en gehalveerd
  • 6 el witte wijnazijn
  • 4 el sojasaus
  • ongezouten boter
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Marineer de eendenborstfilets een dag van tevoren.

Meng voor de marinade de olie, sap van 2 sinaasappelen, 4 el witte wijnazijn, 4 el sojasaus, een beetje verse salie en tijm.

Giet de marinade over de eendenborstfilets, dek af en zet 1 nacht in de koelkast.

Leg de partjes zoete aardappel in een ovenvaste schotel.

Strooi er de salie, tijm en knoflookhelften over en overgiet met wat olijfolie en een beetje zout.

Was het witloof, leg het in een pan en voeg er het resterende sinaasappelsap, de witte wijnazijn en de boter aan toe.

Dek af en laat ongeveer 20 minuten sudderen.

Bak de zoete aardappelen 20 minuten in de oven.

Neem de eendenborstfilets uit de marinade en bak ze in een pan met boter tot ze een krokant korstje hebben.

Neem de gebakken filets uit de pan, doe de marinade erin en werk af met een klontje boter.

Serveer de eendenborstfilets met het witloof en de zoete aardappelen en werk af met de saus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.