Een Bolleke met een aardappelkoekje en Vlaamse ingelegde Haring

4
60
Serveer met een Bolleke. Meer info over deze en andere traditionele Vlaamse streekproducten vind je op www.streekproduct.be.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Giet af en laat goed uitdampen op een laag vuur.
Pureer de aardappelen en meng met een klontje boter en de eidooier.
Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Meng 3 eetlepels gehakte peterselie onder de aardappelpuree en vorm 4 kroketten.

Haal door de geklutste eieren en door het paneermeel. Bewaar koel.
Snijd de haring in hapklare stukken.
Hak de zure ui wat fijn.
Frituur de kroketten, schik warm op een bordje en leg er wat haring op.
Werk af met de gehakte ui en peterselie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.