Duo van puree met geroosterde aardappelschillen met sint-jakobsvruchten
Ingrediënten
- 1/2 bussel basilicum
- 8 grote bloemige aardappelen
- 1/2 bussel munt
- 16 sint-jakobsvruchten
- 1/2 bussel platte peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 dl melk
- 1 dl druivenpitolie
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Recept
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de aardappelen en schil ze dun. Snijd de aardappelen in grote stukken.
Giet 2 el olijfolie in een bakblik en rooster hierin de aardappelen en de aardappelschillen.
Roer om na 15 minuten en rooster nog eens 10 minuten.
Mix ondertussen de druivenpitolie en de kruiden in een blender of met de staafmixer. Kruid met peper en zout.
Pureer de aardappelen samen met melk en kruid met peper en zout.
Bak de sint-jakobsvruchten 2 minuten langs elke zijde op een hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de sint-jakobsvruchten met de puree en de geroosterde aardappelschillen.
Werk af met de kruidenolie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.