Dun gesneden gemarineerd Witblauw rundvlees geserveerd met couscous en een kruidenslaatje

4
  • 150 g flinterdun gesneden (carpaccio) Witblauw rundvlees (vraag naar spier van de platte bil (filet d'Anvers)) 
  • 1 eetlepel sesamolie 
  • 1 dl water 
  • 60 g couscous 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 stukje gedroogde tomaat 
  • druppel citroensap 
  • grof zout 
  • peper
  • kappertjes 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1 koffielepel balsamicoazijn 
  • kruidenslaatje op basis van rozemarijn en rucola

Kook het water en voeg de couscous toe.

Hak de gedroogde tomaat fijn. Breng de couscous op smaak met olijfolie, de gedroogde tomaat, grof zout, peper en een druppel citroensap.

Snij een stuk plasticfolie aan van ongeveer 20 op 40 cm en plooi dubbel.

Leg er een sneetje carpaccio van Witblauw rundvlees op, vervolgens een lepel couscous en vouw toe.

Rol de folie tot een mooi egaal bolletje en verwijder voorzichtig de folie.

Kruid de bolletjes met sesamolie, peper, zout en een kappertje.

Garneer met het kruidenslaatje.

Meng de olijfolie met de balsamicoazijn en lepel langs de bereiding.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.