Driehoekjes met noten, champignons en mozzarella

4
30
  • 100 g champignons in fijne stukjes gesneden
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 1 soeplepel noten (fijngehakt)
  • 3 dl olijfolie
  • 1 gehakte sjalot
  • 1 soeplepel gehakte bieslook
  • 2 soeplepels citroensap
  • 2 soeplepels fijngehakte bladpeterselie
  • 4 vellen brickdeeg
  • zout en peper

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem.
Fruit daarin de sjalot.
Kruid met zout en peper.
Voeg de bieslook toe.
Laat 1 min. verder bakken totdat de sjalot glazig wordt.
Voeg de champignons, het citroensap en de peterselie toe.
Zorg dat het vocht weg is uit de pan.

Giet het mengsel in een kommetje.
Voeg er de mozzarella en de noten aan toe.
Snijd het brickdeeg in twee.
Doe 1 eetlepel vulling in een hoek van het deeg en vouw tot een driehoek.
Maak zo ook nog de andere driehoekjes.

Verwarm 1 tot 2 cm olie in een bakpan en bak daarin de driehoekjes gedurende 2 tot 3 min., totdat ze mooi goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze op een bordje met een kwartje citroen en eventueel een fris slaatje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.