Driehoekjes met noten, champignons en mozzarella

Flandria
Partner
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 100 g champignons in fijne stukjes gesneden
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 1 soeplepel noten (fijngehakt)
  • 3 dl olijfolie
  • 1 gehakte sjalot
  • 1 soeplepel gehakte bieslook
  • 2 soeplepels citroensap
  • 2 soeplepels fijngehakte bladpeterselie
  • 4 vellen brickdeeg
  • zout en peper

Recept

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit daarin de sjalot. Kruid met zout en peper. 

Voeg de bieslook toe. Laat 1 min. verder bakken totdat de sjalot glazig wordt.

Voeg de champignons, het citroensap en de peterselie toe. Zorg dat het vocht weg is uit de pan.

Giet het mengsel in een kommetje. Voeg er de mozzarella en de noten aan toe.

Snijd het brickdeeg in twee. Doe 1 eetlepel vulling in een hoek van het deeg en vouw tot een driehoek. Maak zo ook nog de andere driehoekjes.

Verwarm 1 tot 2 cm olie in een bakpan en bak daarin de driehoekjes gedurende 2 tot 3 min., totdat ze mooi goudbruin zijn.

Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer ze op een bordje met een kwartje citroen en eventueel een fris slaatje.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.