Dragonaardappeltjes met eend en porto

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ bussel dragon
  • 50 g gezouten boter
  • 2 eendenfilets
  • 1 dl porto
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl room
  • 150 g kerstomaatjes
  • peper en zout

Recept

Schil de aardappelen en prik ze met een vork.

Schroei de eend dicht op een hoog vuur. Begin met de velkant en draai om na ongeveer 3 minuten. Zet het vuur lager en kruid met peper en zout. Bak de eend rosé.

Haal de eend uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Blus de pan met porto, bouillon en room. Laat inkoken tot je een gladde saus bekomt.

Gaar ondertussen de aardappelen in de microgolfoven gedurende 8 minuten.

Plet de aardappelen met een vork. Hak de dragon en meng deze samen met de boter onder de aardappelen.

Snijd de kerstomaatjes fijn en meng door de saus. Snijd de eend en serveer met groentjes naar keuze.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.