Dragonaardappeltjes met eend en porto

4
  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ bussel dragon
  • 50 g gezouten boter
  • 2 eendenfilets
  • 1 dl porto
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl room
  • 150 g kerstomaatjes
  • peper en zout

Schil de aardappelen en prik ze met een vork.

Schroei de eend dicht op een hoog vuur. Begin met de velkant en draai om na ongeveer 3 minuten. Zet het vuur lager en kruid met peper en zout. Bak de eend rosé.

Haal de eend uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Blus de pan met porto, bouillon en room. Laat inkoken tot je een gladde saus bekomt.

Gaar ondertussen de aardappelen in de microgolfoven gedurende 8 minuten.

Plet de aardappelen met een vork. Hak de dragon en meng deze samen met de boter onder de aardappelen.

Snijd de kerstomaatjes fijn en meng door de saus. Snijd de eend en serveer met groentjes naar keuze.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.