Dracula-vingers

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof (niet te groot)
  • 4 kl zout
  • 50 g boter
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml koud water
  • 2 kl lichte sojasaus
  • zoetzure saus (kant-en-klaar te koop in de supermarkt)
  • geraspte worteltjes

Geen griezelfeestje zonder lekker verse... Dracula-vingers!

Recept

Blancheer de stronkjes witloof in kokend gezouten water met boter en snijd nadien in de lengte.

Trek de uiteinden van de witloofblaadjes voorzichtig uit elkaar zodat het de vorm van een waaier aanneemt. Zorg ervoor dat de stronkjes mooi heel blijven.

Meng het zelfrijzend bakmeel met koud water en sojasaus. Haal de witloofwaaiertjes voorzichtig door het mengsel.

Frituur op 180°C. Leg de witloofbeignets op een bedje van geraspte worteltjes.

Dien op met zoetzure saus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.