Donker granenbroodje met gemarineerde zalm en avocadospread
Ingrediënten
- 4 donkere granenbroodjes
- 200 g zalmfilet, in dunne plakjes gesneden
- 2 rijpe avocado's, vruchtvlees fijngeprakt
- 1 tomaat, ontpit, in plakjes gesneden
- 1 bosje koriander, fijngehakt
- sap van 1 limoen
- sap van 1 citroen
- 2 el olijfolie
- 1 bosje waterkers
- zwarte peper en grof zout
Recept
Breng de avocado's op smaak met citroensap, koriander, peper en zout.
Marineer de zalmplakjes 15 minuten in limoensap met olijfolie.
De zalm zal lichtjes garen door het zuur van de limoen.
Besmeer de donkere granenbroodjes met het avocadomengsel, schik er enkele plakjes gemarineerde zalm en tomaat op en breng op smaak met peper en zout.
Werk af met waterkers.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.