Start to cook

De perfecte hamburger met Witblauw rundvlees
Witblauw rundvlees is vlees van hoge kwaliteit waar je de lekkerste hamburgers mee maakt.
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 4 stukjes kruidenboter
- 1 ei
- 2 eetl broodkruim
- 4 ronde broodjes
- 4 plakjes kaas
- olie om te grillen
- provençaalse kruiden
- olijfolie
Voor de garnering
- 4 sneden ontbijtspek
- een paar blaadjes rode krulsla
- enkele gemarineerde tomaatjes
Voor de saus
- 100 g mayonaise
- 1 sjalotje
- 1 eetl ketchup
- 1 eetl pesto
- 1 eetl gesneden peterselie
Recept
Meng het rundergehakt met een gesnipperd uitje, het ei en broodkruim tot een mooie bol. Verdeel die in 4 gelijke delen en steek in iedere bol een stukje kruidenboter. Maak die nu plat tot een mooie hamburger.
Doe alles voor de saus in een potje en meng dat tot een mooie tartaar.
Wrijf de hamburgers in met olie gemengd met provençaalse kruiden en grill ze boven een matig hete grill of barbecue gedurende 5 minuten aan beide zijden. Grill ook het spek kort.
Wrijf de gehalveerde broodjes in met olijfolie en grill die ook kort (30 sec) op de grill of barbecue. Zorg ervoor dat ze zeker niet zwart worden.
Leg de onderkant van het broodje op een bord. Bedek achtereenvolgens met een blaadje sla, stukjes gemarineerde tomaat, een lepel saus, de hamburger, een sneetje spek en een plakje kaas.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.