Daube van rundsvlees

Claudia Allemeersch
4
  • 1 lendenstuk van 1,5 kg
  • 100 g gerookt spek in blokjes
  • 50 g boter
  • 5 dl kalfsbouillon
  • 1/2 sinaasappel (schil in zeste gesneden)
  • 4 tomaten, ontveld
  • 1 el tomatenpuree
  • peper en zout
  • 1 el bloem
  • 12 zilveruitjes

Marinade

  • 0,75 cl rode wijn
  • 3 teentjes look, gekneusd
  • 1 takje tijm
  • 10 peperbollen
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 kfl venkelzaad
  • 1 kfl gedroogde oregano
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 1,5 dl olijfolie
  • 6 jeneverbessen

Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen en laat het vlees 12 uur marineren (de dag vooraf).
Laat de boter hazelnootbruin worden in een pan en kleur het vlees aan alle kanten aan.
Zeef de marinade.

Leg het vlees in een stoofpot en giet er de gezeefde marinade bovenop.
Doe de zeste van sinaasappel (heel fijn gesneden reepjes schil van sinaasappel - was de sinaasappel goed vooraf) bij het vlees en laat alles opkoken.
Schuim af met een schuimspaan.
Strooi er de bloem bovenop en voeg de tomaten toe samen met de tomatenpuree.
Kruid met peper en zout.
Laat alles 2 uur sudderen in een oven van 140 °C met deksel.

Voeg de spekblokjes toe.
Glaceer de zilveruitjes (stoof ze in boter met een weinig suiker) en voeg toe.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.