Crumble van rode biet met appels en noten

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 1 bokaal van 200 g rode biet in blokjes (130 g uitgelekt gewicht)
  • 3 appels (type Boskoop)
  • 2 eetlepels walnoten

Voor het crumbledeeg

  • 70 g boter
  • 70 g ruwe rietsuiker
  • 70 g bloem (bij voorkeur volkoren)
  • 50 g amandelpoeder
     

Recept

Laat de blokjes rode biet uitlekken in een vergiet.

Neem een slakom voor de bereiding van de crumble: snijd de boter in stukjes en meng met de suiker, bloem en het amandelpoeder.

Kneed het met de handen tot een kruimelig deeg. Zet opzij in de koelkast.

Schil de appels en snijd ze in stukken. Plet de noten grof.

Vermeng voorzichtig de rode biet met de appelstukjes en de geplette noten in een kleine ovenschaal. Verdeel er het crumbledeeg over.

Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de bovenste laag goudbruin kleurt.

Dien lauw op.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.