Crumble van rode biet met appels en noten

4
30
  • 1 bokaal van 200 g rode biet in blokjes (130 g uitgelekt gewicht)
  • 3 appels (type Boskoop)
  • 2 eetlepels walnoten

Voor het crumbledeeg

  • 70 g boter
  • 70 g ruwe rietsuiker
  • 70 g bloem (bij voorkeur volkoren)
  • 50 g amandelpoeder
     

Laat de blokjes rode biet uitlekken in een vergiet.
Neem een slakom voor de bereiding van de crumble: snijd de boter in stukjes en meng met de suiker, bloem en het amandelpoeder.
Kneed het met de handen tot een kruimelig deeg.
Zet opzij in de koelkast.

Schil de appels en snijd ze in stukken.
Plet de noten grof.
Vermeng voorzichtig de rode biet met de appelstukjes en de geplette noten in een kleine ovenschaal.
Verdeel er het crumbledeeg over.

Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot de bovenste laag goudbruin kleurt.
Dien lauw op.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.