Crumble met appel en peer

Dessert
Peren van bij ons
4
30
  • 3 Jonagold appels
  • 2 Conférence peren
  • 80 g peperkoek
  • 80 g speculaas
  • 2 el vetstof
  • 60 g bloem
  • 1 kl honing
  • 1 kl vanillesuiker
  • 4 el zure room (optioneel)
Elk seizoen heeft een peer in de aanbieding. Gebruik de juiste peer op het juiste moment, dan zijn ze het sappigst.

Schil of was grondig de appels en de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Stoof lichtjes aan in 1 el vetstof. Strooi er de vanillesuiker over en blus met de honing.

Verdeel het fruit over vuurvaste kommetjes. Mix peperkoek, speculaas en bloem samen met de resterende vetstof in de keukenrobot. Verdeel het kruim over de potjes en zet overgeveer 10 minuten in een oven op 180°C. Lekker met een schepje zure room.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief