Crumble met appel en peer

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 3 Jonagold appels
  • 2 Conférence peren
  • 80 g peperkoek
  • 80 g speculaas
  • 2 el vetstof
  • 60 g bloem
  • 1 kl honing
  • 1 kl vanillesuiker
  • 4 el zure room (optioneel)

Elk seizoen heeft een peer in de aanbieding. Gebruik de juiste peer op het juiste moment, dan zijn ze het sappigst. 

Recept

Schil of was grondig de appels en de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Stoof lichtjes aan in 1 el vetstof. Strooi er de vanillesuiker over en blus met de honing.

Verdeel het fruit over vuurvaste kommetjes. Mix peperkoek, speculaas en bloem samen met de resterende vetstof in de keukenrobot. Verdeel het kruim over de potjes en zet overgeveer 10 minuten in een oven op 180°C. Lekker met een schepje zure room.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.