Crostini met ham en gemarineerde peer

4
  • 1 klein wit stokbrood
  • 1 grote sappige peer
  • 1 dl halfdroge sherry
  • 1 el geraspte sinaasappelschil
  • 1 el gembersiroop
  • 3 el basilicumolie
  • 12 plakjes gedroogde ham
  • 12 blaadjes basilicum

Schil de peer en snijd ze in 12 partjes.

Breng in een pan de sherry, sinaasappelschil en gembersiroop aan de kook en laat hierin de peer ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Laat de peer erin afkoelen.

Verhit een grillpan tot deze gloeiend heet is. Snijd het stokbrood schuin in 12 plakjes, bestrijk ze aan beide kanten met basilicumolie en rooster ze onder de grill tot ze mooi bruin zijn.

Beleg de crostini met de plakjes ham en daarop een partje peer. Garneer met basilicum.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.