Croissant met vanilleijs en chocolade

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

10

Ingrediënten

  • 4 croissants
  • 8 bolletjes vanilleijs
  • vanillesaus, kant en klaar
  • poedersuiker 

Voor de chocoladesaus

  • 15 cl melk
  • 1 reep pure chocolade
  • 6 suikerklontjes

Recept

Snijd de croissants door en vul ze telkens met 2 bolletjes vanilleijs. Bestrooi de croissants met poedersuiker en serveer ze met warme chocoladesaus en koude vanillesaus. 

Voor de chocoladesaus

Doe de melk, chocolade en suiker in een pannetje en warm het geheel op onder voortdurend roeren. Doe dit op een gematigd vuurtje zodat de melk niet gaat koken. 

Ga ermee door tot alle chocolade is gesmolten tot een egale saus.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.