Crème brûlée van trostomaten

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 60

Met crème brûléee kan je duizend-en-een creatieve versies maken. Wil je je tafelgenoten echt eens verrassen? Probeer dan zeker deze versie met tomaten.

Ingrediënten

Recept

Houd 4 tomaten apart voor de garnering.

Leg de andere even in kokend heet water om ze gemakkelijk te kunnen pellen. Snijd ze doormidden, haal de pitjes eruit en pureer het vruchtvlees tot een dikke pulp.

Laat de pulp gedurende 30 minuten indikken op een zacht vuurtje. Voeg dan water toe tot u een volume van ¼ liter hebt verkregen.

Breng de room aan de kook in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en klop de tomatenpulp, de eierdooiers en de griessuiker door de room. Giet het mengsel in schaaltjes en zet deze in een warmwaterbad in een voorverwarmde oven van 180° C.

Laat de bereiding gedurende 30 tot 40 minuten stollen. Neem de schaaltjes uit de oven en laat ze wat afkoelen. Bestrooi ze met cassonadesuiker.

Verhit een brandijzer voor crème brûlée en brand hiermee de bovenzijde van de bereiding af (u kunt ook een bunsenbrander gebruiken). Garneer met de apart gehouden en gehalveerde tomaatjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.