Crème brûlée van aardappel en gerookte zalm

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 60

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 50 g amandelschilfers
  • 1/2 l room
  • 1/4 l melk
  • 2 eieren + 2 eigelen
  • peper en zout

Recept

Snijd de geschilde aardappelen in grove stukken.

Doe de aardappelen in een kookpan en voeg er de melk en de room aan toe.

Breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen. Mix het geheel als een soep.

Voeg dan de 2 eieren en de 2 eigelen toe.

Snijd de gerookte zalm in plakjes.

Verdeel de crème brûlée over 4 schoteltjes en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 150 °C.

Werk af met amandelschilfers en zet nog even onder de grill.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.