Crème brûlée met snelle perencompote

4
  • 2 peren
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 sinaasappel
  • 2 kardemompeulen
  • kristalsuiker om af te branden

Voor de crème

  • ½ l room
  • 1 vanillestokje
  • 5 eierdooiers
  • 100 g suiker
Als je geen gasbrandertje hebt, kan je de grill van de oven gebruiken. Zet de crème zo dicht mogelijk bij de hete rooster en laat de deur indien mogelijk open. Zo voorkom je dat de crème warm wordt.

Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er de zaadjes uit. Doe deze met de huls bij de room en breng langzaam aan de kook. Zo kan de room goed de smaak van de vanille opnemen.

Klop intussen de suiker door de eierdooiers tot die is opgelost. Laat de room volledig opkoken en stort hem dan onmiddellijk op de eieren. Klop goed door tot alles gemengd is. Laat afkoelen.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Breng aan de kook met de suiker en het sap van de sinaasappel. Plet de kardemompeulen en doe ze erbij. Zet een deksel op de pan en laat koken tot de peertjes zacht worden, maar het mag niet echt een moes worden. Laat ook de peertjes afkoelen.

Leg in individuele ovenschoteltjes peertjes in de bodem en giet er het eiermengsel overheen. Bak in een oven op 140°C tot de crème mooi gestold is. Dat duurt afhankelijk van de oven 20 tot 30 minuten.

Laat de crème brûlée goed koud worden. Strooi er wat kristalsuiker overheen en kristaliseer de suiker met een gasbrandertje. Laat even rusten. Zo krijg je een glashard laagje met daaronder een lekkere koude crème.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.