
- 1 côte à l’os van 1,2 kg
- 2 bakjes champignons
- 1 dl witte wijn
- 2 dl kalfsfond
- 2 dl room
- 2 el gesnipperde peterselie
- peper en zout
- klontje boter
Voor de marinade
- 2 el olijfolie
- 1 el rozemarijn
- peper en grof zout
Serveer met een rijkelijk slaatje van jonge sla met tuinkers en kerstomaatjes.
Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer daar het vlees een halfuur in.
Dep het vlees droog en rooster het naar smaak.
Laat het 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
Snijd de champignons in vieren en bak ze goudbruin in een klontje boter.
Voeg er de wijn aan toe en laat ’m verdampen.
Giet er dan de kalfsfond bij, de room en de peterselie.
Laat de saus indikken op hoog vuur.
Snijd het vlees in plakjes en serveer met de champignons en met gebakken aardappelen.