Corsendonk met chutney

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

120

Ingrediënten

Voor de perenchutney:

  • een peer
  • 1/2 citroen
  • 2 el witte wijn
  • 2 el suiker
  • kaneel

Voor de vijgenchutney:

  • 100 g gedroogde vijgen
  • 1 dl porto
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 dl bruine suiker
  • 2 kruidnagels
     

Recept

Voor de perenchutney

Schil 1 peer, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met het sap van een 1/2 citroen.

Breng aan de kook met 2 el witte wijn en 2 el suiker.

Laat op een zacht vuurtje indikken en kruid met kaneel. Laten afkoelen.

Voor de vijgenchutney

Snijd 100 g gedroogde vijgen in vier.

Laat ze 1 uur weken in 1 dl porto en het sap van een 1/2 sinaasappel.

Breng aan de kook, voeg 1 dl bruine suiker en 2 kruidnagels toe.

Laat ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje indikken. Laten afkoelen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.