Corsendonk met chutney

4

Voor de perenchutney:

  • een peer
  • 1/2 citroen
  • 2 el witte wijn
  • 2 el suiker
  • kaneel

Voor de vijgenchutney:

  • 100 g gedroogde vijgen
  • 1 dl porto
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 dl bruine suiker
  • 2 kruidnagels
     

Voor de perenchutney

Schil 1 peer, snijd ze in blokjes en besprenkel ze met het sap van een 1/2 citroen.
Breng aan de kook met 2 el witte wijn en 2 el suiker.

Laat op een zacht vuurtje indikken en kruid met kaneel.
Laten afkoelen.

Voor de vijgenchutney

Snijd 100 g gedroogde vijgen in vier.
Laat ze 1 uur weken in 1 dl porto en het sap van een 1/2 sinaasappel.

Breng aan de kook, voeg 1 dl bruine suiker en 2 kruidnagels toe.
Laat ongeveer 1 uur op een zacht vuurtje indikken.

Laten afkoelen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.