Cordon blue van zeeduivel en chorizo met rucola en aardappelsoufflé

4
60
  • 5 middelgrote bloemige aardappelen
  • 4 eieren
  • scheut melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • scheut room
  • geraspte parmezaan
  • bloem
  • 400 g zeeduivel
  • 12 schijfjes chorizo
  • 2 busseltjes rucola
  • scheutje olijfolie
  • scheutje balsamico-azijn
     

Kook de geschilde aardappelen gaar (kan ook in de microgolfoven).
Maak een puree met de aardappelen, 1 eigeel, melk en nootmuskaat.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de aardappelpuree met de room en 3 eigelen.
Spatel er vervolgens 4 eiwitten onder en voeg de parmezaan toe.

Beboter 4 ovenschaaltjes, bestuif ze met bloem en klop ze uit zodat alle overtollige bloem eruit valt.
Vul de schaaltjes voor 2/3 met puree en zet ze gedurende 30 min. in een voorverwarmde oven op 220°C.

Snijd de zeeduivel in fijne plakjes en leg er telkens een stukje chorizo en de geraspte parmezaan tussen.
Leg de cordon bleu's van zeeduivel op zilverpapier en gaar ze gedurende 6 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.
Was de rucola, verwijder de steeltjes, kruid met peper en zout en meng er een scheutje olijfolie en een scheutje balsamico-azijn onder.

Leg een beetje sla op een bord.
Schik er een torentje van aardappelsoufflé en cordon bleu op.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.