Cordon bleu van zeeduivel en chorizo met rucola en aardappelsoufflé

4
60
  • 5 middelgrote bloemige aardappelen
  • 4 eieren
  • scheut melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • scheut room
  • geraspte parmezaan
  • bloem
  • 400 g zeeduivel
  • 12 schijfjes chorizo
  • 2 busseltjes rucola
  • scheutje olijfolie
  • scheutje balsamico-azijn
     

Kook de geschilde aardappelen gaar (kan ook in de microgolfoven).
Maak een puree met de aardappelen, 1 eigeel, melk en nootmuskaat.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng de aardappelpuree met de room en 3 eigelen.
Spatel er vervolgens 4 eiwitten onder en voeg de parmezaan toe.

Beboter 4 ovenschaaltjes, bestuif ze met bloem en klop ze uit zodat alle overtollige bloem eruit valt.
Vul de schaaltjes voor 2/3 met puree en zet ze gedurende 30 min. in een voorverwarmde oven op 220°C.

Snijd de zeeduivel in fijne plakjes en leg er telkens een stukje chorizo en de geraspte parmezaan tussen.
Leg de cordon bleu's van zeeduivel op zilverpapier en gaar ze gedurende 6 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.
Was de rucola, verwijder de steeltjes, kruid met peper en zout en meng er een scheutje olijfolie en een scheutje balsamico-azijn onder.

Leg een beetje sla op een bord.
Schik er een torentje van aardappelsoufflé en cordon bleu op.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.