Consommé van ossenstaart

4
  • 3 liter ontvette ossenstaartbouillon
  • 100 g wortelen
  • 60 g bleekselder
  • kruidentuiltje van tijm, laurierblad en peterselie
  • 25 g tomatenpuree
  • 100 g gemalen rundvlees
  • 3/4 liter eiwit
  • 1 g geplette peperbollen
  • 5 g zout
  • 1 teentje look

 

Was de groenten en hak ze zeer fijn.
Meng met het rundvlees, het eiwit, de tomatenpuree, de kruiden en specerijen.
Breng de bouillon aan de kook, verlaag de kooktemperatuur en voeg al roerend het mengsel toe.
Breng zo snel mogelijk al roerend opnieuw aan de kook en laat het eiwit stollen tot een koek en opstijgen naar het oppervlak van de bouillon.
Laat ten minste 30 minuten zachtjes sudderen.

Haal de pot van het vuur wanneer je de gewenste smaak hebt en laat 10 minuten staan.
Breek voorzichtig de koek van eiwit en zeef de consommé.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.