Compote van peren en mosterdzaadjes

Claudia Allemeersch
2
  • 100 g suiker
  • 50 g honing
  • 1 flesje donkerbruin bier (Rodenbach)
  • 2 el mosterdzaadjes
  • Merg van 1 vanillestokje
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 kg peren

Verwarm de suiker met de honing en laat karameliseren.
Blus af met bier en citroensap.
Roer goed los.
Voeg het vanillemerg toe samen met de mosterdzaadjes.
Laat alles tot de helft inkoken.

Schil de peren en versnijd ze in partjes en voeg toe.
Laat het geheel koken tot een stroop verkregen wordt.
Haal enkele gare partjes eruit als garnituur.

Indien de compote niet fijn genoeg is, stamp deze dan even aan met een pureestamper.
Deze compote kan geserveerd worden bij een gebakken stukje ganzelever (zie foto), maar eveneens bij een stoofpot of gevogelte.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.