Compote van peren en mosterdzaadjes

Bijgerecht
Peren van bij ons
Claudia Allemeersch
2
  • 100 g suiker
  • 50 g honing
  • 1 flesje donkerbruin bier (Rodenbach)
  • 2 el mosterdzaadjes
  • Merg van 1 vanillestokje
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 kg peren

Verwarm de suiker met de honing en laat karameliseren.
Blus af met bier en citroensap.
Roer goed los.
Voeg het vanillemerg toe samen met de mosterdzaadjes.
Laat alles tot de helft inkoken.

Schil de peren en versnijd ze in partjes en voeg toe.
Laat het geheel koken tot een stroop verkregen wordt.
Haal enkele gare partjes eruit als garnituur.

Indien de compote niet fijn genoeg is, stamp deze dan even aan met een pureestamper.
Deze compote kan geserveerd worden bij een gebakken stukje ganzelever (zie foto), maar eveneens bij een stoofpot of gevogelte.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief