Club roggebrood met rosbief

4
  • roggebrood
  • crème van mierikswortel
  • rosbief van ongeveer 800 g
  • gemengde peperkorrels, gemalen
  • zout
  • 150 g boter 
  • mosterd
  • gekookte rode biet
  • 2 à 4 el dragon, fijngehakt
  • zeste van ½ citroen
  • 1 el olijfolie
  • waterkers

Laat de boter smelten in een potje op het vuur. Bestrijk de rosbief met mosterd, peper en zout. Giet er de boter over.

Plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven (200 °C). Draai het vuur na 30 minuten uit en laat nog 10 minuten extra in de warme oven staan. Laat nog 20 minuten rusten voor je aansnijdt.

Verdeel de rode biet in blokjes, breng op smaak met peper en zout, strooi er de dragon en zeste over. Besprenkel met olijfolie.

Snij driehoeken uit een roggebrood. Besmeer met crème van mierikswortel, beleg met schijfjes rosbief en lepel er de rode biet over, beleg met waterkers en leg er een snede roggebrood over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.