Citroengraslolly met lamsgehakt

4

Voor de lolly:

  • 500 gr lamsgehakt
  • 1 rode ui
  • bosje peterselie
  • 1 eetlepel ketchup
  • 10 stengels citroengras
  • olie
  • chili, gember en look
  • peper en zout

Voor de tartaar:

  • mayonaise
  • rode ui
  • gesneden munt
  • peterselie
Gebruik rozemarijn als alternatief voor citroengras. Rits de onderste blaadjes af en steek het stokje door het gehakt.

Snijd de rode ui zeer fijn en hak de peterselie. Meng het lamsgehakt met de ui en de peterselie. Voeg een eetlepel ketchup toe en roer goed om.

Maak ovale balletjes van 50 gram en steek ze op een citroengrasstengel. Plaats de lolly’s een uurtje in de frigo om op te stijven.

Maak ondertussen de grillolie. Snijd gember, look, chili en peterselie fijn. Voeg olie toe en kruid met peper en zout. Strijk het vlees in met de olie.

Bak de lolly’s gaar op de barbecue.

Serveer met een tartaar gemaakt van mayonaise, gesneden munt, peterselie en rode ui.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.