Citroenfrisse aardappelgratin

4
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • de schil van 1 citroen
  • een handvol takjes citroentijm
  • 200 ml melk
  • 3 eetlepels boter
  • peper en zout 
  • nootmuskaat

Snijd de aardappelen in schijfjes van 2 à 3 mm en leg ze in laagjes in een ovenschaal.  Kruid met wat peper, zout en nootmuskaat.

Was de citroentijmblaadjes en ontdoe ze van hun takjes. Voeg ze samen met de citroenschil bij de melk en kook die even op. Verwijder de citroenschil en giet het mengsel over de aardappelen. Zet de aardappelen gedurende 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.

Verdeel de nootjes boter over de aardappeltjes en zet het geheel nog eens 10 à 15 minuten in de oven. Controleer de gaarheid met een prikkertje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.