Chopsticks van varkensvlees met selderij en minitomaatjes

4
  • 600 g mager varkensvlees
  • 1 eetlepel basilicum-knoflookmengsel
  • 8 minitomaten
  • 1 groene selder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel verse geitenkaas
  • peper en zout
In de plaats van varkensvlees kunt u hier ook kippenborstfilets gebruiken.

Snijd het varkensvlees in vrij grote blokjes en prik ze op houten satéstokjes.Kruid ze met peper en zout en bak ze zonder vetstof in een grillpan. Strijk ze dan in met het basilicum-knoflookmengsel en houd ze warm.

Snijd de tomaatjes in vieren. Haal de blaadjes van de selderij, spoel ze en dep ze droog. Snijd de stengels in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er heel eventjes de selderijblaadjes in. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe nu de tomaten, de stukjes selderijstengel, de pijnboompitten en de geitenkaas in de pan met dezelfde vetstof en laat al roerend even bakken.

Verdeel de tomatenmix over de borden, schik er de chopsticks bovenop en versier met de selderijblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.