Chocomousse met ganache

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 100 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 25 g kristalsuiker
  • 10 cl room
  • 100 g chocolade

Voor de ganache:

  • 100 g chocolade
  • 10 cl room
  • 2 el chocopasta

Voor de afwerking:

  • Kletskoppen

Recept

Chocolademousse:

Meng de eieren met de suiker tot een ruban. Roer er de mascarpone en de opgeklopte room door. Smelt de chocolade in een bain-marie en spatel onder de mascarponecrème. Schep de chocolademousse in tasjes of potjes en zet deze 2 uur koel weg.

Ganache:

Doe de chocolade in een vuurvaste kom. Breng de room tot tegen het kookpunt en voeg toe aan de chocolalade, laat dit 5 min rusten. Roer daarna goed door tot je een gladde ganache krijgt. Voeg tenslotte de 2 el chocopasta toe, en meng goed.

Afwerking:

Lepel de ganache over de chocomousse en zet nogmaals 2 uur koel weg.
Werk elke mousse af met een kletskop.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.