Chocoladetaart

10
(5) 120

Voor de 3 cakelagen:

  • 600 g pure chocolade
  • 450 g boter
  • 375 g zelfrijzende bloem
  • 300 g bruine suiker
  • 9 eieren

Voor de botercrème:

  • 250 g boter
  • 250 g bloemsuiker (geen kristalsuiker, want deze lost niet op)

Voor de frosting:

  • 240 ml room
  • 390 g pure chocolade

De drie cakelagen:

Verwarm de oven voor op 175°C.
 
Breek de chocolade en de boter in een kom of pot en smelt deze au bain marie.
Roer af en toe in het mengsel zodat de chocolade en de boter vermengt.
 
Terwijl de chocolade en de boter smelten, maken we het deeg.
Doe de eieren in een kom en klop ze luchtig.
Voeg de suiker toe en klop tot het een homogeen mengsel vormt.
Vervolgens voeg je beetje per beetje de bloem bij dit mengsel.
Nu de chocolade en de boter gesmolten zijn, is het tijd om ze bij het mengsel te voegen.
Dit doe je al roerend en je blijft roeren tot het één geheel vormt.
 
Verdeel het deeg onder de drie cirkelvormige bakvormen, als je geen drie bakvormen hebt, gebruik je één vorm om de cakes één voor één te bakken.
Bak de lagen voor ongeveer 25 minuten. (Let op: de baktijden verschillen van oven tot oven, prik een tandenstoker in het midden van de cake en laat deze zitten voor ongeveer 30 seconden, haal hem eruit. Wanneer hij er proper uitkomt, is je cake klaar!)

De botercrème:

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en mix die voor 4 à 5 minuten.
De boter mag er zeker niet geel uitzien, het moet een beetje luchtig en zacht zijn geworden.
Voeg beetje per beetje de bloemsuiker toe, terwijl je de boter mixt.
Mixt tot het een glad mengsel wordt.

De frosting:

Snij 390 g chocolade in fijne reepjes.
Verwarm 240 ml room in een sauspan. (Let op: roer regelmatig zodat de room niet aanbrandt.)
Haal de sauspan van het vuur en voeg de chocolade er aan toe, roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
Laat het ongeveer 10 à 15 minuten koelen zodat het niet te loperig is.

Het eindresultaat:

Neem één van de drie cakelagen en leg deze op een bord.
Smeer een laagje botercrème. (Let op: Zorg ervoor dat je nog genoeg hebt voor een tweede laag en voor eventuele afwerking.)
Leg de tweede cakelaag er bovenop.
Smeer nog een laagje botercrème.
Vervolgens leg je de laatste cakelaag erop.
 
Tenslotte giet je de frosting langzaam over de stapel.
Werk eventueel af met chocoladekrullen (die bekom je door de chocolade te raspen met een aardappelschiller) en met de eventuele restanten van de botercrème (lepel die in een spuitzak en have fun!)

Smakelijk!

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.