Chocolademousse met ganache

4
  • 100 g mascarpone
  • 2 eieren
  • 25 g kristalsuiker
  • 10 cl room
  • 100 g chocolade

Voor de ganache:

  • 100 g chocolade
  • 10 cl room
  • 2 el chocopasta

Voor de afwerking:

  • Kletskoppen

Chocolademousse:

Meng de eieren met de suiker tot een ruban. Roer er de mascarpone en de opgeklopte room door. Smelt de chocolade in een bain-marie en spatel onder de mascarponecrème. Schep de chocolademousse in tasjes of potjes en zet deze 2 uur koel weg.

Ganache:

Doe de chocolade in een vuurvaste kom. Breng de room tot tegen het kookpunt en voeg toe aan de chocolalade, laat dit 5 min rusten. Roer daarna goed door tot je een gladde ganache krijgt. Voeg tenslotte de 2 el chocopasta toe, en meng goed.

Afwerking:

Lepel de ganache over de chocolademousse en zet nogmaals 2 uur koel weg.
Werk elke mousse af met een kletskop.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.