Chocolademousse

Broodje kaas
4
25
  • 300 g melkchocolade
  • ½ liter room
  • 5 eieren
  • 150 g suiker
  • 80 g water
Zorg ervoor dat je kloppers altijd proper zijn want als je klopper vet is, dan stijft het eiwit niet op. Bewaar eieren apart in de koelkast. Leg ze zeker niet naast producten met een sterke geur zoals: gerookte vis, citroen of look. Ze kunnen door hun schaal de smaak of de geur overnemen.

Breek de chocolade in stukken en leg ze in een glazen kom.
Breng een kookpot met water aan de kook en zet er de glazen kom in (= au bain-marie). Opgelet, de glazen kom moet groter zijn dan de pot met water want er mag geen water bij de chocolade komen.

Maak ondertussen de ruban. Hiervoor klop je 5 eidooiers en de suiker luchtig op met een klopper.
Meng vervolgens de gesmolten chocolade voorzichtig onder de ruban.

Klop de room op tot de dikte van yoghurt.

Meng de opgeklopte room onder het mengsel van de ruban en de chocolade.

Giet in kommetjes en laat het even in de koelkast opstijven en dan … smullen maar!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.