Chocoladekaastaart met Oreokoekjes

4
(45) 75

Er zijn twee soorten kaastaarten: koud opgesteven of gebakken. Deze is een gebakken taart met een bodem van Oreokoekjes. Door de bodem apart te bakken, wordt hij lekker krokant.

  • 250 g Oreokoekjes
  • 100 g boter
  • 4 eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g fondant chocolade
  • 2 dl melk
  • 80 g tarwebloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 500 g plattekaas (kwark)
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 2 dl room
  • poedersuiker

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Verkruimel de Oreo’s in de keukenmachine met K-vormig hulpstuk.
Smelt de boter en meng ze met de Oreokruimels.
Doe het mengsel in een springvorm en druk goed aan. Je hoeft de vorm niet in te vetten, want er zit genoeg boter in het ‘deeg’. Gebruik eventueel een vel plasticbodem om de bodem goed aan te drukken.
Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Splits de eieren. Houd het eiwit apart.
Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban in de keukenmachine met klopper.
Breek de chocolade in stukken en smelt op een zacht vuur of boven een warmwaterbad. Giet de gesmolten chocolade bij de ruban en roer om in de keukenmachine.
Doe er de melk bij en meng in de keukenmachine.

TIP: Je kunt de melk natuurlijk ook verwarmen in een steelpan en er de chocolade in smelten.

Klop de bloem en het cacaopoeder lepel per lepel door het beslag. Roer er de plattekaas en het bakpoeder door.
Haal de bodem uit de oven en laat afkoelen.
Klop de eiwitten stijf. Spatel ze door het beslag.
Klop de room op tot yoghurtdikte. Spatel ook door het beslag.

Stort het chocolade-kaasbeslag uit over de bodem en bak 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Ze zal wat inzakken, maar dat is normaal.

Haal de taart uit de vorm. Bestrooi met bloemsuiker.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.