Chocolade moelleux

Broodje kaas
4
25

Moelleux

  • 150 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 120 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 100 gram boter
  • cacaopoeder
  • bakboter

Vanillesaus

Je mengsel van eieren en suiker is luchtig als je een mooie lijn krijgt wanneer je je lepel erdoor haalt.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
 
Doe de eieren en de suiker in een kom en klop tot een luchtige massa.
Smelt vervolgens de chocolade met de boter in een pot op het vuur of in de microgolfoven. Zet de chocolade nooit langer dan 30 seconden na elkaar in de microgolfoven, want anders brandt het aan.
Spatel voorzichtig het chocolade-botermengsel onder de luchtige massa in de kom. Zeef er de bloem bij en meng het eronder.
Neem aluminiumbakpotjes en boter ze in. Doe wat cacaopoeder in de aluminiumpotjes en zorg dat het overal aan de boter kleeft. Giet de overschot eruit. 
Doe het deeg in de aluminiumpotjes en steek ze in een voorverwarmde oven. Laat de moelleux niet te lang in de oven, want anders wordt het binnenste te hard. Kijk na 7 minuten of ze goed zijn. Indien niet, check vanaf nu om de halve minuut.
 
Snijd voor de vanillesaus een vanillestokje in twee en haal er met een mespunt of kleine lepel het merg (zwarte puntjes) uit.
Doe de melk en het vanillemerg in een pot op het vuur. Laat even trekken.
Doe twee eierdooiers en de suiker in een grote kom. Klop dit samen tot een luchtige massa.
Giet een deel van de vanillemelk bij de luchtige massa van suiker en eieren en meng.
Doe dit mengsel vervolgens bij de rest van de vanillemelk op het vuur en roer geduldig tot de saus dikt.
 
Haal de moelleux uit de oven en serveer ze op een bord. Giet er wat vanillesaus over en doe er naar wens nog een bolletje vanille-ijs bij. 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.